Kort

Betalingskort i genbrugsplast

De første kunder får snart betalingskort i genbrugsplast
Et lille skridt i den rigtige retning til fordel for miljøet. Sådan kan det nok bedst beskrives.

Nordfyns Bank begynder nu at udstede betalingskort i genbrugsplast. For at få erfaringer med det nye materiale indfører vi det fra en start i forbindelse med udstedelse af nye Mastercard Standard Debit-kort. Det er dog vores forventning, at alle vores korttyper skal produceres i mere bæredygtige materialer i fremtiden.

Vores kunder tager i stigende grad digitale betalingsløsninger som Mobilepay, Apple Pay og Google Pay til sig, men vi ser fortsat et behov for fysiske betalingskort i de kommende år. Derfor er det også relevant at forbedre den måde, vi fremstiller og skiller os af med betalingskort.

Et traditionelt betalingskort er fremstillet af plasttypen PVC, som på trods af sin velegnethed til bl.a. betalingskort desværre udgør en relativ stor miljøbelastning ved bortskaffelse. Vores nye kort består af minimum 85 % genbrugs-PVC. Dermed kan vi med vores nye kort bidrage til at mindske behovet for brug af bl.a. olie til produktion af ny PVC og reducere deponering af udtjent PVC. Vores nye kort i genbrugs-PVC har derfor en positiv effekt på både udledning af CO2 og mængden af plastikaffald. Selvom effekten af dette initiativ er lille, er det en mere miljøvenlig løsning og et skridt i den rigtige retning.

Kunder i Nordfyns Bank vil modtage det nye Mastercard Debit Standard, efterhånden som vores nuværende lagerbeholdning af almindelige kort bliver opbrugt og deres nuværende Mastercard Standard Debit udløber og automatisk udskiftes. På den måde udnytter vi bedst ressourcerne i de kort, vi allerede har udstedt.

Det nye kort i genbrugs-PVC kan genkendes på genbrugs-ikonet på kortets bagside.

Har du spørgsmål?
Vi hjælper dig gerne med svar på dine spørgsmål.