UngBank

Tillykke med dit første job!

Du går nu ind i en ny helt ny fase i det liv, og hvis du kommer fra flere år på SU, så har du sikkert glædet dig til din første løn. Der kan nu blive råd til flere ting; Måske skal du flytte? Eller du får måske brug for en bil til at komme frem og tilbage fra job? Det er begge dele store beslutninger, som kan få betydning for dig og din fremtid. Det er derfor vigtigt at kende din økonomi med din nye indtægt.

Og ja, vi indrømmer, at det ikke altid er voldsomt spændende at sætte sig ind i skat, pension og forsikringer. Men nu hvor du har en fast indtægt, så skal du tage stilling til det – men ikke nødvendigvis alene! Vi hjælper dig gerne.

Husk…

..at der nu kommer flere udgifter til dit budget. Vi har her samlet nogle af de poster, som er vigtige at få med.

  • Skatten vil nu stige i takt med din indtægt. Derfor er det vigtigt at du retter din forskudsopgørelse, så du ikke skal betale penge tilbage til skat næste år. Det kan du gøre på skat.dk
  • Forsikringerne vil formentlig også trænge til en gennemgang, nu hvor dit liv ændrer dig. Det er vigtigt, at du er dækket ordentligt, så du kan få økonomisk hjælp, hvis uheldet er ude.
  • A-kassen vil nu også få en vigtig rolle i dit liv. Måske har du som studerende været gratis medlem i en del år. Men nu koster det penge at være med i en a-kasse. Det er en utrolig vigtig post, da det er a-kassen, der udbetaler dagpenge til dig, hvis du pludselig står uden job. Hvis ikke du har været medlem af en a-kasse, mens du studerede, så skal du melde dig ind med det samme, så snart du er færdig med studierne.
  • Pensionen er ikke lige om hjørnet, men det gør den ikke mindre vigtig. Det er faktisk nu, du skal lægge penge til side, så du får lagt et godt grundlag til dig selv, når du en dag ikke længere er på arbejdsmarkedet.

Kontakt din lokale rådgiver her og du er godt i gang med at få et godt overblik over økonomien.