Boligkøberguide

Guide til dig, der skal købe bolig

Det er vigtigt at have hjertet med, når man køber bolig. Men det er lige så vigtigt at kigge drømmeboligen efter i sømmene, inden man lader sig forføre helt. Derfor har Totalkredit udviklet BoligtjekGuiden, der giver boligkøbere mulighed for at lære nogle af de teknikker, som de byggesagkyndige bruger, når de vurderer en boligs tilstand.

BoligtjekGuiden indeholder tjeklister til 12 vigtige områder, som det kan betale sig at undersøge nærmere, når man har fundet den bolig, man drømmer om. Tjeklisterne er overskuelige og nemme at bruge. De beskriver blandt andet, hvad man skal holde særligt øje med, og hvordan man selv kan teste, om f.eks. soklen er i orden, og om vinduerne holder tæt.
Badeværelset er også et af de områder, der er lavet en tjekliste til i BoligtjekGuiden. Her skal man bl.a. se efter utætheder i fuger, fliser, rør og vinyl og være opmærksom på løse fliser, fuger omkring badekar, hjørnefuger og fuger omkring afløb.

BoligtjekGuiden gør ikke boligkøberen til byggesagkyndig eller overflødiggør tilstandsrapport, el-tjek eller energimærkning. Men den giver boligkøber et bedre indblik i boligens tilstand, og den hjælper dem med at varetage deres egne interesser, så begejstringen for den nye bolig ikke overskygger eventuelle faldgruber.

I BoligtjekGuiden kan boligkøberne også finde inspiration til at stille de rigtige spørgsmål til sælger og ejendomsmægler, så de er forberedte, når de skal forhandle. BoligtjekGuiden beskriver desuden energimærkning og tilstandsrapport, så boligkøbere også kan være lidt på forkant på disse områder, når de kigger på hus eller lejlighed.

> Læs BoligtjekGuiden her

> Læs og/eller hent BoligtjekGuiden som PDF

Kontakt din lokale rådgiver her, og du er godt i gang med at få et godt overblik over økonomien.